Home > Recepten

Kip met citroengras, gegrillde

2 el vers citroengras, zeer fijn gehakt

1 thl vissaus (Nuoc Mam)

2 thl sojasaus

2 thl suiker

2 thl knoflook, fijngehakt

sap van

1/4 citroen

2 el plantaardige olie (arachide of zonnebloem)

1 kg enkele kipfilets
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Vietnamees
  • Bron: Mai Pham - The Best of Vietnamese & Thai Cooking

Bereiding

Dit eenvoudige en verrukkelijke gerecht is in een paar minuten gemaakt.

Het smaakt vooral fantastisch als het citroengras net geoogst is, dan is het citrus aroma vrij intens. Als de kip goed klaargemaakt wordt blijft zij sappig en smaakt zelfs koud voortreffelijk.



Meng alle ingredienten behalve de kip in een grote kom. Voeg de kipfilets toe en laat ze 20 min marineren.

Laat intussen de gril matig heet worden.

Gril de kipfilets tot ze in het midden net wit worden maar nog wel sappig zijn, 3 tot 5 min aan iedere kant.

Notities

Dien ze meteen op met roergebakken groenten en droge gestoomde rijst.



Bron: Mai Pham - The Best of Vietnamese & Thai Cooking

Vertaling en bewerking: Hans Beekhuizen