Home > Recepten

Banh flan (Vietnamese pudding)

In dit recept wordt een blikje gecondenseerde melk met suiker à 397 gram als basis gebruikt. Gebruik het lege blikje als maatbeker.



1 blik gecondenseerde melk met suiker

1 blik eieren [6..7 stuks]

2 blik water

2 el suiker

1 el water

2 el water
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Vietnamees
  • Bron: Le Ho Minh Tan

Bereiding

Roer de gecondenseerde melk, de eieren en het water goed door elkaar.

Zeef het mengsel om alle klontjes er uit te halen.

Breng de suiker met 1 el water aan de kook, en laat zachtjes koken tot de suiker gekarameliseerd is. Blus af met 2 el koud water.

Verdeel de karamelstroop over de bodem van een geschikte vorm, bijvoorbeeld een tulbandvorm, en laat haar opstijven.

Breng in een stoompan of een grote pan met op de bodem een omgekeerd bord water aan de kook.

Giet het melk/ei mengsel in de vorm en laat de pudding in ±25 minuten boven het hete water gaar stomen.

Laat de pudding volledig afkoelen (liefst een nacht op een koele plaats of in de koelkast) en keer hem dan op een platte schotel.

De karamel zal weer iets vloeibaar geworden zijn en dient als saus.



Oorspronkelijk recept: Le Ho Minh Tan

Vertaling en bewerking: Johannes D.H. Beekhuizen