Kerriemayonaise |
|
2½ dl druivenpitolie 1 eetlepel kerriepoeder 80 ml. witte port 100 gr. appel afsnijdsels 2 eidooiers ½ eetlepel Dyon mosterd snufje zout ½ eetlepel witte wijn azijn verse gember, geraspt citroensap peper zout |
|
BereidingVerwarm een beetjedruivenpitolie in een kleine pan en fruit het kerriepoeder licht aan, blus dit af met de port en stoof hierin de appelafsnijdsels, afgedekt met een deksel, op een laag vuur in ca. 20 minuten zacht gaar. Wrijf de appel door een fijne zeef. Roer in een kom de eidooiers los met de mosterd, azijn, en zout. Voeg al roerend met een garde druppelgewijs de druivenpitolie toe tot het geheel bindt tot een homogene massa. Roer er 70 gr. van de appel door en breng het geheel op smaak met gember, citroensap, peper en zout. |
Home > Recepten