Ontbijtkoek 14/peperkoek |
|
Gronddeeg: 650 gram massee 650 gram honing 150 gram oude koek of restjes van de kanten van de vorige keer. dit alles koken(ook de oude koek meekoken) Als extra wel opletten niet langer koken als noodzakelijk, dit kan als effect geven dat de koek naderhand iets bitter gaat smaken............. 2000 !!!! gram roggebloem geen nullen verkeerd of te veel..!!! (CS) Voor het doorbraken: 600 gram natuur honing 50 gram samengestelde bakpoeder of 20 gram koolzuur, dan als extra 100 gram azijn........... 50 gram koekkruiden |
|
BereidingIk heb de temp. voor mijn oventeruggebracht tot 180°C. Veel success Conny in Sonora -CA - USA Extra opmerking als je met koolzuur werkt meng deze dan samen met de koekkruiden en zorg dat deze al bijna door het deeg zijn gemengd, voordat je de azijn toevoegd, Dit is ongeveer gelijk aan het verhaal van ,,geen zout en gist bij elkaar leggen,, bij brood bereiding, het beinvloed dan elkaar. Deze receptuur kun je natuurlijk op je eigen hoeveelheden aanpassen zie bovenzijde deze is voor 8 koeken. Jaap Kun je niet aan karam bakpoeder komen neem je dubbelkoolzuursoda maar dan ongeveer 1/3 van de aangegeven hoeveelheid karam,wij (bakkers)hebben het over koolzuur,wat dus eigenlijk heel iets anders is dan de bubbeltjes in frisdrank of de bubbeltjes in het flesje bier. Dan wel extra toevoegen inplaats van karnemelk gewone AZIJN dit proef je later beslist niet, maar is wel van belang voor de werking van de bakpoeder. |
Home > Recepten