Home > Recepten

Cacik 3

3 komkommer



12 bekers yoghurt (4x175g)



6 teentjes knoflook



1 ½ bosjes dille



zout



6 tl olijfolie



3 tl gedroogde munt
  • Omschrijving recept: Salades; Sausjes; Turks
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Brigitte Schorrewegen

Bereiding

Werkwijze:



Komkommers in de lengte doorsnijden, pitjes uithalen met lepel, komkommer in kleine blokjes snijden.



1l ijskoud water door de yoghurt roeren.



Knoflookteentjes persen en bij de yoghurt doen, dille fijnhakken en ook mengen.



Zout over de yoghurt strooien en dan blokjes komkommer bijvoegen, mengen.



In schaaltjes verdelen en een paar druppeltjes olijfolie op laten druppelen,



afwerken met gedroogde munt(of verse)

Notities

Onderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet)