Home > Recepten

Humus

200 g gedroogde kikkererwten



sap van 2 citroenen



3 teentjes knoflook



120g tahin (sesampasxta)



1 snufje kummel



bladpeterselie



1el koudgeperste olijfolie



1 tl scherp paprikapoeder



Werkwijze:



kikkererwten een nacht laten weken
  • Omschrijving recept: Sausjes; Turks
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Brigitte Schorrewegen

Bereiding

met proper water aan de kook brengen, afschuimen en in een uur minuten gaar koken, spoelen en velletjes afdoen



pureren, zeven en mengen met citroensap, pers de knoflook uit boven de puree



olie (van in de pot tahin)mengen door de tahin, dan pas 120g uithalen, op smaak brengen met kummel en zout



peterselie wassen en



blaadjes droogmaken, hakken



alles mengen



indien de puree te dik is water bijvoegen (2 a 3 eetlepels)



puree op dienschaal leggen, olie met paprika mengen en erover druppelen

Notities

Onderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet)