Humus |
|
200 g gedroogde kikkererwten sap van 2 citroenen 3 teentjes knoflook 120g tahin (sesampasxta) 1 snufje kummel bladpeterselie 1el koudgeperste olijfolie 1 tl scherp paprikapoeder Werkwijze: kikkererwten een nacht laten weken |
|
Bereidingmet proper water aan de kook brengen, afschuimen en in een uur minuten gaar koken, spoelen en velletjes afdoenpureren, zeven en mengen met citroensap, pers de knoflook uit boven de puree olie (van in de pot tahin)mengen door de tahin, dan pas 120g uithalen, op smaak brengen met kummel en zout peterselie wassen en blaadjes droogmaken, hakken alles mengen indien de puree te dik is water bijvoegen (2 a 3 eetlepels) puree op dienschaal leggen, olie met paprika mengen en erover druppelen NotitiesOnderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet) |
Home > Recepten