Herderssalade |
|
3 bosjes lente-uitjes 1.2 kg tomaten 1.2 kg komkommer (+/- 3 komkommers) 9 pepertjes bladpeterselie 6 el olijfolie 6 el witte wijnazijn of citroensap zout zwarte peper (versgemalen) 50g zwarte olijven 2 citroen (onbespoten) 3 pakjes bladpeterselie |
|
Bereidinguitjes in ringetjes, tomaten in blokjes van 1 cm snijden, komkommer ook.pepertjes in ringetjes peterselie hakken en over de groenten op de schaal doen olie met azijn of citoen en zout en peper bij elkaar en over de salade druppelen citroen wassen, in stukjes snijden (8 per citroen) en op de rand van de schaal leggen, iedere eter kan dan zelf kiezen of hij of zij het erbij wil. eventueel schapekaas overstrooien of radijsjes of grof gesneden wortelen of fijngesneden rode kool. NotitiesOnderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet) |
Home > Recepten