Home > Recepten

Herderssalade

3 bosjes lente-uitjes



1.2 kg tomaten



1.2 kg komkommer (+/- 3 komkommers)



9 pepertjes



bladpeterselie



6 el olijfolie



6 el witte wijnazijn of citroensap



zout



zwarte peper (versgemalen)



50g zwarte olijven



2 citroen (onbespoten)



3 pakjes bladpeterselie
  • Omschrijving recept: Salades; Turks
  • Bron: Brigitte Schorrewegen

Bereiding

uitjes in ringetjes, tomaten in blokjes van 1 cm snijden, komkommer ook.



pepertjes in ringetjes



peterselie hakken en over de groenten op de schaal doen



olie met azijn of citoen en zout en peper bij elkaar en over de salade druppelen



citroen wassen, in stukjes snijden (8 per citroen) en op de rand van de schaal leggen, iedere eter kan dan zelf kiezen of hij of zij het erbij wil.



eventueel schapekaas overstrooien of radijsjes of grof gesneden wortelen of fijngesneden rode kool.

Notities

Onderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet)