Home > Recepten

Turks brood 2

900 g bloem (en bloem voor werkvlak)



2tl zout



84g gist



zonnebloemolie



4 el tarwegriesmeel



1 ei



1tl suiker



1el olijfolie (en olie voor het invetten)



4 el sesamzaad



1 el çörekotu (weet niet meer wat dit is)
  • Omschrijving recept: Brood; Turks
  • Bron: Brigitte Schorrewegen

Bereiding

Bloem en zout boven een kom zeven



Gist oplossen in 6dl lauwwarm water, door de bloem mengen



Slap deeg van maken en kneden tot het niet meer aan de handen plakt.



30 minuten afgedekt laten rijzen.



Oven verwarmen op 250°. Twee grote bakblikken invetten.



Deeg kneden met bloem bestoven handen. 4 ballen van vormen.



Werkvlak met bloem en griesmeel bestuiven. Van iedere bal een plat rond brood maken



Met twee tegelijk op een bakblik leggen en 10 minuten laten rijzen.



Ei loskloppen met suiker en olijfolie. Vingertoppen invetten en een ruitpatroon induwen (4 a 5 cm uit elkaar)



Broden bestrijken met eimengsel en dan met sesamzaad of çörekotu (of nigelle)



In 10 à 12 minuten bakken.



Na 6 minuten ovendeur een beetje openen en een kopje koud water op de bodem zetten.



Deur vlug sluiten en brood verder laten bakken.

Notities

Onderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet)