Home > Recepten

Gulden-guldentaart voor sinterklaas

3 eieren

100 gram suiker

snuf zout

40 gram bloem

40 gram maizena

eetlepel speculaaskruiden

slagroom

eventueel gesmolten chocola

munten (guldens waren de bedoeling maar die zijn er niet meer dus dan maar euro’s of pepernoten in zilver- of goud papier erop.)



Andere taarten in Sinterklaasstijl:

Een zelfde deeg maken maar zonder speculaaskruiden en vullen met slagroom waar fijngemaakte speculaasjes doorzitten.

Of speculaasjes mengen met gesmolten boter, dat is de bodem en daarop een monchou (aldi roomkaas) vulling en pepernoten of speculaasgruis bovenop.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Toor

Bereiding

Bij Sinterklaas horen gebaren

dus lieve, lieve Guldenaren

een gedicht en recept op maat

spijtig door computerongemak ernstig verlaat



Een bonte mengeling van mensen vult deze groep

maar er is een antwoord voor ieders roep

weinig geld, hartezeer of zelfgemaakte soep

bakken, inmaken,gek worden van troep



Nee Sint, dat laatste is weer voor een andere lijst

Hoe een mens zich in deze tijd gelukkig prijst

met al die hulp door en voor elkaar gegeven

wat een warme glans aan ieders leven



Soms lopen gevoelens en meningen uiteen

en is het heftig doch nooit gemeen

ieders intensie is welgemeend en goed

en dan nu het zoet





GULDEN GULDEN TAART

3 eieren kloppen met 100 gram suiker en snuf zout

tot het heel luchtig en lichtgeel is



40 gram bloem

40 gram maizena

eetlepel speculaaskruiden erbij



45 minuten in oven op 170 graden



Na afkoeling in tweeën of drieën (horizontaal) snijden

slagroom tussen de plakken doen

Over de taart heen eventueel gesmolten chocola en toefjes slagroom met daarin

munten (guldens waren de bedoeling maar die zijn er niet meer dus dan maar euro's of

pepernoten in zilver- of goud papier erop.)

Het kan ook zonder chocola, met alleen toefjes slagroom maar chocola maakt het extra mooi.

Een waardige taart voor een geweldige groep!



Andere taarten in Sinterklaasstijl:

Een zelfde deeg maken maar zonder speculaaskruiden en vullen met slagroom

waar fijngemaakte speculaasjes doorzitten.

Of speculaasjes mengen met gesmolten boter, dat is de bodem en daarop een monchou (aldi roomkaas) vulling

en pepernoten of speculaasgruis bovenop.



Wens jullie allen een heerlijk avondje.

Sinterklaas.