Gulden-guldentaart voor sinterklaas |
|
3 eieren 100 gram suiker snuf zout 40 gram bloem 40 gram maizena eetlepel speculaaskruiden slagroom eventueel gesmolten chocola munten (guldens waren de bedoeling maar die zijn er niet meer dus dan maar euro’s of pepernoten in zilver- of goud papier erop.) Andere taarten in Sinterklaasstijl: Een zelfde deeg maken maar zonder speculaaskruiden en vullen met slagroom waar fijngemaakte speculaasjes doorzitten. Of speculaasjes mengen met gesmolten boter, dat is de bodem en daarop een monchou (aldi roomkaas) vulling en pepernoten of speculaasgruis bovenop. |
|
BereidingBij Sinterklaas horen gebarendus lieve, lieve Guldenaren een gedicht en recept op maat spijtig door computerongemak ernstig verlaat Een bonte mengeling van mensen vult deze groep maar er is een antwoord voor ieders roep weinig geld, hartezeer of zelfgemaakte soep bakken, inmaken,gek worden van troep Nee Sint, dat laatste is weer voor een andere lijst Hoe een mens zich in deze tijd gelukkig prijst met al die hulp door en voor elkaar gegeven wat een warme glans aan ieders leven Soms lopen gevoelens en meningen uiteen en is het heftig doch nooit gemeen ieders intensie is welgemeend en goed en dan nu het zoet GULDEN GULDEN TAART 3 eieren kloppen met 100 gram suiker en snuf zout tot het heel luchtig en lichtgeel is 40 gram bloem 40 gram maizena eetlepel speculaaskruiden erbij 45 minuten in oven op 170 graden Na afkoeling in tweeën of drieën (horizontaal) snijden slagroom tussen de plakken doen Over de taart heen eventueel gesmolten chocola en toefjes slagroom met daarin munten (guldens waren de bedoeling maar die zijn er niet meer dus dan maar euro's of pepernoten in zilver- of goud papier erop.) Het kan ook zonder chocola, met alleen toefjes slagroom maar chocola maakt het extra mooi. Een waardige taart voor een geweldige groep! Andere taarten in Sinterklaasstijl: Een zelfde deeg maken maar zonder speculaaskruiden en vullen met slagroom waar fijngemaakte speculaasjes doorzitten. Of speculaasjes mengen met gesmolten boter, dat is de bodem en daarop een monchou (aldi roomkaas) vulling en pepernoten of speculaasgruis bovenop. Wens jullie allen een heerlijk avondje. Sinterklaas. |
Home > Recepten