Home > Recepten

Bulghurrolletjes (8 personen)

4 uien (300g)



100 g walnoten (gepeld?)



60g boter



450g gehakt (nog 1 keer extra gemixt)



1 bosje bladpeterselie



tl kaneelpoeder



tl pimentpoeder



tl kummel



tl paprikapoeder (mild)



versgemalen zwarrte peper



zout



snufje suiker



150g bulghur (extrafijn)



1 tl koriander



1l zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Deegwaren; Turks
  • Bron: Brigitte Schorrewegen

Bereiding

uien fijnsnipperen, walnoten grof hakken



boter in pan verhitten, uien glazig bakken, 200 g gehakt bijvoegen, losroeren gedurende 5 minuutjes, pan wegzetten



Peterselie wassen, drogen, hakken en mengen met noten, specerijen, zout en suiker en bij gehakt voegen



Bulghur met koriander en 2.8 dl water gedurende minimum 15 minuten kneden



Een beetje zout bijvoegen. Samen met overblijvende gehakt mengen. Dan door de fijne schijf van een vleesmolen doen, nog eens doorkneden.



Deeg in 24 porties verdelen. porties in de vorm van een ei kneden, een deuk van links naar rechts maken met de wijsvinger , opvullen met weggezette gehaktmengsel. Holte dichtmaken met bulghurdeeg (dichtvouwen) en uiteinde ook toedrukken



Olie verhitten en per drie (weet ik waarom?)bakken tot ze bruin zijn.

Notities

Onderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet)