Bulghurrolletjes (8 personen) |
|
4 uien (300g) 100 g walnoten (gepeld?) 60g boter 450g gehakt (nog 1 keer extra gemixt) 1 bosje bladpeterselie ½ tl kaneelpoeder ½ tl pimentpoeder ½ tl kummel ½ tl paprikapoeder (mild) versgemalen zwarrte peper zout snufje suiker 150g bulghur (extrafijn) 1 tl koriander 1l zonnebloemolie |
|
Bereidinguien fijnsnipperen, walnoten grof hakkenboter in pan verhitten, uien glazig bakken, 200 g gehakt bijvoegen, losroeren gedurende 5 minuutjes, pan wegzetten Peterselie wassen, drogen, hakken en mengen met noten, specerijen, zout en suiker en bij gehakt voegen Bulghur met koriander en 2.8 dl water gedurende minimum 15 minuten kneden Een beetje zout bijvoegen. Samen met overblijvende gehakt mengen. Dan door de fijne schijf van een vleesmolen doen, nog eens doorkneden. Deeg in 24 porties verdelen. porties in de vorm van een ei kneden, een deuk van links naar rechts maken met de wijsvinger , opvullen met weggezette gehaktmengsel. Holte dichtmaken met bulghurdeeg (dichtvouwen) en uiteinde ook toedrukken Olie verhitten en per drie (weet ik waarom?)bakken tot ze bruin zijn. NotitiesOnderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet) |
Home > Recepten