Home > Recepten

Slagroomsoesjes

90 gram bloem

75 gram boter

anderhalve deciliter water.

3 eieren.

beetje zout
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Stephanie (GG)

Bereiding

Ik had nog nooit slagroomsoesjes gemaakt, maar het stelt helemaal niets voor ;-))

Kinderen vinden het heerlijk, het is snel gemaakt en niet duur ;-)))



boter, water en zout aan de kook laten komen.

bloem toevoegen en met een houten lepel roeren totdat het als een bal loslaat.

het deeg even op de bodem van de pan duwen, (voor het na-garen) in een kom een ei toevoegen, als het ei niet meer te 'vinden' is, volgend ei toevoegen.

Laatste ei loskloppen in een kom, en lepelsgewijs toevoegen totdat het deeg in brokken van je lepel valt.

Dan goed luchtig kloppen met mixer, totdat er blaasvorming is.

bakblik invetten en even met water natmaken,

oven tijdig voorverwarmen op 200 graden.



met 2 eetlepels 12 klontjes op het bakblik leggen.

Voor 'meer' kun je theelepeltjes gebruiken.



na 35 minuten gaar, niet binnen 20 minuten oven openen, dan zakken ze in.

Oven uit, 5 minuten laten staan in open oven. dan afkoelen doorsnijden en vullen.



Het lijkt een heel werk, maar is zo gedaan, echt waar...

Ik heb een hete lucht oven, bij mij was het in 20 minuten gepiept...