Oliebollen - de beste volgens het AD! |
|
1 kilo tarwebloem 1 liter water 25 gram zout 50 gram suiker 80 gram gist 10 gram kaneel Een paar druppeltjes citroensap 200 gram rozijnen 100 gram verse appelstukjes |
|
BereidingDe beste oliebollen komen van SteevensEn dat verzinnen we niet zelf. Al drie jaar achter elkaar (1996, 1997 en 1998) komt Steevens Bakkerijen als beste uit de bus bij de Nationale Oliebollentest. Uit het juryrapport: ' De oliebol met krenten van Steevens onderscheidt zich van de grote massa door een eigen recept met lichte kaneelsmaak. Hartstikke leuk bolletje, ook nog eens de goedkoopste. ' Het geheim? Goede ingredienten en apparatuur. Niet vettig en niet zwaar op de maag. Niet toegeven op kwaliteit is ook hier het devies. In de bakkerij in Stein staat een baklijn die 6000 oliebollen per uur kan bakken. Het winnende recept: (voor ongeveer 35 oliebollen) Los de gist op in het water, meng het kort. Bloem erbij en beslag in de laagste stand van de mixer kort mengen. Daarna de vulling erdoor werken en 45 minuten laten rijzen. Beslag met lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius scheppen. Baktijd ongeveer zes minuten. Of... gewoon de nummer één oliebollen bestellen bij Steevens. Niet voor niets al drie jaar lang de lekker de beste oliebol van Nederland! Notities(Marijke): ik heb ze uitgeprobeerd en ze hebben het nieuwe jaar niet gehaald ;-) |
Home > Recepten