Home > Recepten

Goudsbloemensoep

2 eetlepels Goudsbloemenblaadjes

1/2 kg aardappelen

1 grote ui

2 eetlepels fijngesneden selderij

4 eetlepels fijngesneden peterselie

2 eetlepels olie

1/2 l water

1/2 l melk

zout

peper

1 eetlepel bloem.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Elisabeth (kruidenmand)

Bereiding

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes.

Fruit de fijn versnipperde ui, de stukjes aardappel, de selderij en de peterselie in een diepe pan met olie.

Voeg er nu water aan toe, maar zorg ervoor dat alle groenten net ondergedompeld zijn.

Laat de soep een 20-tal minuten zachtjes sudderen.

Voeg daarna een halve kop melk toe.

Los in de resterende melk een beetje bloem op en giet dit mengsel bij d soep.

Breng de soep al roerend tot haar kookpunt.

Voeg er tenslotte de Goudsbloemblaadjes aan toe.

Blijf nog eventjes roeren tot de soep gebonden is.

Kruid naar eigen smaak.