Home > Recepten

Babi ketjap 7 (magnetron)

400 gr hamlappen

1 ui

2 teentjes knoflook

2-3 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel sambal brandal

1 mespunt trassi

1 stengel sereh

1 stukje verse gemberwortel

2 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Magnetron; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en fruit die in een wok met 2 eetlepels olie aan.

Draai alle overige ingredienten met 2 dl water in een keukenmachine tot een boemboe en schep die door het vlees.

Laat het vlees in de magnetron op vol vermogen 10 minuten garen.

De babi ketjap is het lekkerst als u de marinade voor het bereiden ± 4 uur laat intrekken.

Notities

Serveer het vlees met rijst en een frisse salade of zoetzure komkommer.