Home > Recepten

Gehakt, gevuld

Voor het gehakt:

4 beschuiten

500 gr rundergehakt

2 eieren

1 eetlepel worcestershiresaus

1 theelepel zout

1 theelepel kerriepoeder

1/2 theelepel zwarte peper

1/2 theelepel paprikapoeder

enkele druppels rode pepersaus



Voor de vulling:

1 kleine zure appel

1 klein uitje

1 teentje knoflook

50 gr rozijnen

50 gr walnoten



Om te bestrijken:

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel tomatenketchup
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verkruimel voor het gehakt de beschuiten, vermeng ze met de rest van de ingredienten en kneed alles zeer goed door elkaar.

Schil voor de vulling de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel zeer klein.

Pel de ui en de knoflook, snipper de ui fijn en pers de knoflook uit.

Was de rozijnen en laat ze uitlekken.

Hak de walnoten grof.

Vermeng alle ingredienten voor de vulling.

Doe de helft van het aangemaakte gehakt in een ringvorm van tenminste 1 liter inhoud, druk het gehakt aan en druk het iets tegen de randen op.

Verdeel de vulling over de laag gehakt, breng de rest van het gehakt daarover aan en druk het goed aan.

Roer de sojasaus met de tomatenketchup door elkaar en bestrijk het gehakt hiermee.

Verwarm het gevulde gehakt, onafgedekt, 5 minuten op 600 Watt en zet het dan 20-22 minuten op 300 Watt tot het gaar is.

Stort de gevulde gehaktring, vul het midden op met gekookte groenten (bijvoorbeeld worteltjes of bloemkoolroosjes) en serveer met gekookte rijst en een kerriesaus.