Home > Recepten

Chili con carne 4

2 eetlepels olie

600 gr varkensgehakt

50 gr gerookt spek

1 ui

1 teentje knoflook

1 rode paprika

500 gr tomatencoulis

1 blikje rode bonen (± 250 gr)

zout, chilipoeder, komijnpoeder, cayennepeper

1/2 dl blond bier (tafelbier of pils)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Magnetron; Mexicaans

Bereiding

Doe het vlees met de olie in eeen magnetronschaal, inhoud 2 liter en zet die driemaal 2 minuten op ± 600 Watt.

Maak het vlees telkens met een vork los.

Voeg er dan de spekblokjes, de gehakte ui, de paprika in blokjes, het bier, de specerijen en de tomatencoulis aan toe en meng alles goed door elkaar.

Kook de chili nu in etappes van tweemaal 6 minuten en meng om de 3 minuten.

Voeg er dan na deze 12 minuten de uitgelekte bonen aan toe en kook weer 6 minuten; roer weer na 3 minuten om.

Laat de chili 15 minuten nagaren.

Notities

Dit gerecht wordt vaak met tortilla's geserveerd