Home > Recepten

Gehaktschotel met aubergine

500 gr rundergehakt

1 ui

1 teentje knoflook

1/2 pot spaghettisaus (pikant)

1 pot 'aardappel anders' kruidenknoflook

750 gr gekookte aardappelen

2 aubergines

1 zakje Parmezaanse kaas

zout, peper

olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aubergines in plakken, leg ze op een bord en bestrijk ze met wat olie.

Zet ze, om zacht te worden, 4-5 minuten in de magnetron (op ± 700 Watt).

Fruit de kleingehakte ui en knoflook in 2 eetlepels olie bruin.

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Roer er de spaghettisaus door en laat 10 minuten pruttelen.

Leg 1/3 van de plakken aardappel onderin een ingevette ronde magnetronschaal en verdeel hier 2 eetlepels aardappel ovensaus over.

Schep er 1/3 van het gehakt op, leg daarop de helft van de plakken aubergine, daarop weer aardappel, saus, gehakt, aubergine, gehakt en als bovenste laag aardappel.

Giet de rest van de ovensaus over de aardappelen en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Zet de schaal 20-25 minuten bij 500 Watt in de magnetron.