Home > Recepten

Gehaktrol, Italiaanse

500 gr rundergehakt

1 ei

50 gr broodkruim

2 fijngehakte sjalotjes

50 gr rozijnen

1 theelepel oregano

50 gr geraspte Pardano-kaas

peper, zout

100 gr in lange plakken gesneden mager ontbijtspek
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Magnetron; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng alle ingredienten, behalve het ontbijtspek, goed.

Schik de plakken ontbijtspek in een rechthoek op een groot stuk plasticfolie en verdeel daar het gehaktmengsel over.

Rol de rechthoek voorzichtig op, zonder het folie mee te rollen.

Verpak de gehaktrol in magnetronfolie en verwarm hem in een schaal 12-16 minuten op 600 Watt.

Laat de gehaktrol, voor u hem in plakken snijd, 3 minuten rusten.

Notities

Lekker met schijfjes gebakken appel.