Home > Recepten

Bloemkool met kip, roergebakken

2 lepels olie

1 ui

1 teen knoflook

2 rode pepers

2 lepels gemberwortel

400 g bloemkoolroosjes

400 g kipreepjes

peper

zout

1 dl kipbouillon

maïzena

sesamolie

2 bosuitjes

3 lepels sesamzaad
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en roerbak 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperde knoflookteen, 2 in ringen gesneden rode pepers, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel en 400 gr bloemkoolroosjes 7 minuten.

Voeg 400 gr kipreepjes en wat peper en zout toe en bak ze 7 minuten mee.

Schenk 1 dl kippenbouillon in de pan en laat de bloemkool in de afgedekte pan beetgaar worden.

Bind de saus met wat maïzena.

Druppel er wat sesamolie over en garneer met 2 in ringen gesneden bosuitjes en 3 eetlepels geroosterd sesamzaad.

Notities

Serveer met mie.