Bloemkool met kip, roergebakken |
|
2 lepels olie 1 ui 1 teen knoflook 2 rode pepers 2 lepels gemberwortel 400 g bloemkoolroosjes 400 g kipreepjes peper zout 1 dl kipbouillon maïzena sesamolie 2 bosuitjes 3 lepels sesamzaad |
|
BereidingVerhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en roerbak 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperde knoflookteen, 2 in ringen gesneden rode pepers, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel en 400 gr bloemkoolroosjes 7 minuten.Voeg 400 gr kipreepjes en wat peper en zout toe en bak ze 7 minuten mee. Schenk 1 dl kippenbouillon in de pan en laat de bloemkool in de afgedekte pan beetgaar worden. Bind de saus met wat maïzena. Druppel er wat sesamolie over en garneer met 2 in ringen gesneden bosuitjes en 3 eetlepels geroosterd sesamzaad. NotitiesServeer met mie. |
Home > Recepten