Home > Recepten

Curry

enkele eetlepels zonnebloemolie

1 1/2 eetlepel Thaise groene currypasta bij (bijv. Mae Ploy brand curry paste, toko)

een blik kokosmelk

250 gr maïskipfilet in stukjes

1 eetlepel suiker

1/2 eetlepel zout

2 eetlepels ketjap manis

een flinke aubergine

4 citroenblaadjes (daun djeruk purut, zowel gedroogd als diepgevroren verkrijgbaar, toko)

verse basilicum
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm enkele eetlepels zonnebloemolie in een wok, doe daar 1 1/2 eetlepel Thaise groene currypasta bij (bijv. Mae Ploy brand curry paste, toko) en meng het goed door elkaar.

Voeg de inhoud van een blik kokosmelk en, zodra die warm is, 250 gr maïskipfilet in stukjes toe.

Laat het 10 minuten sudderen en voeg dan 1 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel zout en 2 eetlepels ketjap manis toe.

Doe een flinke, in blokjes gesneden aubergine bij het kokos-kipmengsel,

samen met 4 citroenblaadjes (zowel gedroogd als diepgevroren verkrijgbaar, toko) en wat verse basilicum.

Laat de curry nog ± 15 minuten sudderen tot de aubergine gaar is.

Notities

Serveer er basmatirijst bij.