Home > Recepten

Ajam boemboe roedjak

2-3 rode pepers (lombok rawit)

2-3 teentjes knoflook

10 kemirienoten

3 eetlepels olie

1 stengel sereh

2 blaadjes salam

2 blaadjes djeroek poeroet

1 kip in 8 stukken of 1 kg drumsticks

2 dl kokosmelk

zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de zaadjes uit de rode pepers.

Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel fijn of maal ze met een staafmixer fijn.

Verhit de olie in een wadjan en bak het fijngewreven kruidenmengsel daarin in 10 minuten droog.

Plet de serehstengel, voeg die samen met de blaadjes salam en djeroek poeroet aan het kruidenmengsel toe en bak ze 1 minuut mee.

Voeg de kip en de kokosmelk toe en laat het mengsel afgedekt op zacht vuur 45 minuten koken tot de kip gaar is en de saus dik wordt.

Laat eventueel de laatste 15 minuten zonder deksel koken.

Breng de saus met zout op smaak.



U kunt de kip na het koken nog even onder de hete grill roosteren om een krokant bruin korstje te krijgen.

Notities

Serveer met witte rijst of nasi koening (gele rijst).