Home > Recepten

Asperge-eierschotel

1 kg groene asperges

1/2 liter groentebouillon (van tablet)

1 theelepel suiker

40 gr boter

30 gr bloem

2 1/2 dl slagroom

100 gr bacon of ontbijtspek in kleine blokjes

1 eetlepel olie

6 eieren

zout, peper

1-2 eetlepels citroensap

4 eetlepels fijngesneden bieslook
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.

Breng de bouillon aan de kook, voeg de asperges met de suiker en 15 gr boter toe en laat 5 minuten koken.

Laat de asperges uitlekken en vang de bouillon op.

Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 3 minuten garen.

Roer er de slagroom en de aspergebouillon door en laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken.

Bak de bacon in de olie in 7 minuten krokant en laat op keukenpapier uitlekken.

Kook de eieren in 7 minuten hard, pel ze en snijd ze in vieren.

Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak.

Verwarm de asperges en het ei in de saus en strooi er de bacon en de bieslook over.

Notities

Lekker met aardappelpuree.