Aspergeragoût met ham |
|
8 asperges 5 dl aspergenat 100 gr gekookte ham in blokjes 50 gr boter 50 gr bloem peper, zout, nootmuskaat koffieroom Variatietips: - Serveer de ragoût met versgebakken knapperig stokbrood. - Vul soezen met de ragoût. - Maak de ragoût iets dunner en geef er gekookte krieltjes bij. |
|
BereidingSchil de asperges en kook ze gaar (bewaar het kookvocht).Smelt de boter in een sauspan, roer er de bloem door en voeg het afgekoelde aspergekookvocht toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat haar nog 1 minuut nasudderen. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Snijd de asperges in stukjes en roer ze samen met de hamblokjes door de ragoût. Voeg vlak voor het opdienen een scheutje koffieroom toe, de ragoût mag daarna niet meer koken. Verwarm wat mooie pasteibodempjes of bak een lege pizzabodem. Breng de ragoût hierop over en garneer met wat groen en wat achtergehouden ham. |
Home > Recepten