Home > Recepten

Yakitori 1 (Japanse kipsaté)

1 lepel suiker

8 lepels Kikkoman sojasaus

8 lepels sake

4 lepels mirin

500 g kipfilet

champignons

groene paprika

1 dunne prei

sichimi togarashi (Japanse 7-kruidenmix)

satéstokjes



Sausjes:

suiker

sojasaus

sake

mirin
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Japans
  • Bereidingstijd: 20 min. Voorber., 20 min. Bereiden
  • Bron: Kikkoman

Bereiding

Snij de kipfilet in blokjes van 3 cm. Snij de paprika, prei en eventueel champignons in overeenstemmende grootte van het vlees.

Leg de satéstokjes enkele minuten in water om aanbranden te voorkomen

Rijg kip, prei, champignons en paprika in de door u gewenste samenstelling.

Plaats de saté kort op de barbecue of (contact)grill en schroei het vlees dicht.

Neem van de barbecue of grill en dompel deze in een hoog glas gevuld met de saus, leg terug op de barbecue/grill en herhaal dit 2-3 keer tot de kip gaar is.



SAUS:

Meng suiker, sojasaus, sake en mirin in een pannetje, verwarm en roer tot de suiker geheel is opgelost.

Kook de saus 10-15 minuten tot die is gereduceerd tot 2/3. Laat dan afkoelen.

Notities

Yakitori is de Japanse variant op de bij ons zo bekende saté. Yakitori is een gegrillde satéspies met kip, paprika, prei of champignons en wordt gegeten met rijst of hapje bij de borrel.