Yakitori 1 (Japanse kipsaté) |
|
1 lepel suiker 8 lepels Kikkoman sojasaus 8 lepels sake 4 lepels mirin 500 g kipfilet champignons groene paprika 1 dunne prei sichimi togarashi (Japanse 7-kruidenmix) satéstokjes Sausjes: suiker sojasaus sake mirin |
|
BereidingSnij de kipfilet in blokjes van 3 cm. Snij de paprika, prei en eventueel champignons in overeenstemmende grootte van het vlees.Leg de satéstokjes enkele minuten in water om aanbranden te voorkomen Rijg kip, prei, champignons en paprika in de door u gewenste samenstelling. Plaats de saté kort op de barbecue of (contact)grill en schroei het vlees dicht. Neem van de barbecue of grill en dompel deze in een hoog glas gevuld met de saus, leg terug op de barbecue/grill en herhaal dit 2-3 keer tot de kip gaar is. SAUS: Meng suiker, sojasaus, sake en mirin in een pannetje, verwarm en roer tot de suiker geheel is opgelost. Kook de saus 10-15 minuten tot die is gereduceerd tot 2/3. Laat dan afkoelen. NotitiesYakitori is de Japanse variant op de bij ons zo bekende saté. Yakitori is een gegrillde satéspies met kip, paprika, prei of champignons en wordt gegeten met rijst of hapje bij de borrel. |
Home > Recepten