Home > Recepten

Teppanyaki

1 prei

1/2 groene paprika

1/2 gele paprika

1 varkenshaas

2 kipfilets a 200 g

400 g runderhaas

60 g taugeh

1 lepel zonnebloemolie



BIJGERECHTEN:

kikkoman sojasaus

geraspte gemberwortel

geraspte rettich

1 limoen in partjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Vleesgerechten; Groentegerechten; Japans
  • Bereidingstijd: 25 min.voorbereiden, 20 min.bereiden
  • Bron: Kikkoman

Bereiding

Snij de prei in diahonale plakjes van 1/2 cm dik. Snij de paprika in stukjes.

Snij het vlees in plakjes van 3/4 cm.

Kwast een grote koekenpan met dikke bodem in met olie en verhit voor.

Leg de groente in de koekenpan, maar bedek de bodem niet geheel. Bak 3-5 minuten, neem uit de pan en houd ze warm.

Leg het vlees in de pan, niet te dicht op elkaar, bak aan beide kanten goudbruin en serveer direct met de groenten.

Dip groenten en vlees eventueel in de sojasaus en wissel af met de gember, rettich of limoen.

Notities

Tennapyaki is de Japanse manier van roosteren. Vlees, vis en groente worden allemaal opp dezelfde manier op een hete stalen plaat bereid. Er zijn speciale teppanyaki-restaurants waar het gerecht voor het oog van de gast wordt bereid. Teppanyaki kan ook op eenvoudige wijze thuis worden bereid.