Asperges met groene kruidensabayon |
|
750 witte asperges en 500 gr groene asperges 4 eidooiers 2 dl droge witte wijn 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte dragon 1 theelepel citroensap peper en zout Variatie 1: Neem in plaats van groene asperges 200 gr peultjes. Kook ze in 7 minuten beetgaar en schep ze, samen met de in stukjes gesneden witte asperges door de saus. Serveer met pasta, hardgekookt ei en Parmezaanse kaas. Variatie 2: Serveer de asperges met kervelmayonaise van 5 eetlepels fijngehakte kervel, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel crème fraîche en 1 eetlepel citroensap. Lekker met gekookte aardappelen en gepocheerde vis. |
|
BereidingMaak 750 witte asperges en 500 gr groene asperges schoon.Kook de witte in 20-25 minuten en de groene in ± 10 minuten in water met zout gaar. Roer 4 eidooiers met 2 dl droge witte wijn los en blijf kloppen, terwijl u het mengsel au bain-marie verwarmt (het mag beslist niet koken!) tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel fijngehakte dragon, 1 theelepel citroensap en peper en zout. Lekker met gekookte krieltjes en iets dikker gesneden schouderham. |
Home > Recepten