Home > Recepten

Asperges met ham en Parmezaanse kaas

300 gr kleine aardappelen

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook uit de pers

2 eetlepels citroensap

zout

500 gr groene asperges

1 eetlepel Zaanse mosterd

1 eetlepel appelazijn

3 eetlepels olijfolie

zout en peper

per bord 2 plakken rauwe ham

Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 300 gr kleine aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olijfolie, fruit hierin 1 teentje knoflook uit de pers, bak de aardappelen hierin omscheppend 3 minuten en roer er 2 eetlepels citroensap door.

Breng op smaak met zout en houd de aardappelen warm.

Kook 500 gr groene asperges in ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.

Roer een dressing van 1 eetlepel Zaanse mosterd, 1 eetlepel appelazijn en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover.

Leg daarop per bord 2 plakken rauwe ham en schaaf er royaal flinters Parmezaanse kaas over.