Asperges met ham en Parmezaanse kaas |
|
300 gr kleine aardappelen 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook uit de pers 2 eetlepels citroensap zout 500 gr groene asperges 1 eetlepel Zaanse mosterd 1 eetlepel appelazijn 3 eetlepels olijfolie zout en peper per bord 2 plakken rauwe ham Parmezaanse kaas |
|
BereidingSnijd 300 gr kleine aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.Verhit 2 eetlepels olijfolie, fruit hierin 1 teentje knoflook uit de pers, bak de aardappelen hierin omscheppend 3 minuten en roer er 2 eetlepels citroensap door. Breng op smaak met zout en houd de aardappelen warm. Kook 500 gr groene asperges in ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Roer een dressing van 1 eetlepel Zaanse mosterd, 1 eetlepel appelazijn en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover. Leg daarop per bord 2 plakken rauwe ham en schaaf er royaal flinters Parmezaanse kaas over. |
Home > Recepten