Home > Recepten

Aspegres met sojasaus en sesamzaad, groene

24 groene asperges (± 750 gr)

2 eetlepels boter

1/2 theelepel suiker

1 eetlepel sojasaus

2 eetlepels sesamzaadjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de asperges schoon door ± 2 cm van de onderkant af te breken en de stelen met een dunschiller tot ± 5 cm van de top te schillen.

Snijd de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.

Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges ± 1 minuut.

Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden.

Giet de sojasaus erover en roerbak weer ± 30 seconden.

Verhit de sesamzaadjes in een apart pannetje en rooster ze lichtbruin.

Neem ze van het vuur en strooi ze over de asperges.

Serveer de asperges direct.