Home > Recepten

Aspegres met sojasaus en sesamzaad, groene

24 groene asperges ( 750 gr)

2 eetlepels boter

1/2 theelepel suiker

1 eetlepel sojasaus

2 eetlepels sesamzaadjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de asperges schoon door 2 cm van de onderkant af te breken en de stelen met een dunschiller tot 5 cm van de top te schillen.

Snijd de asperges diagonaal in 5 cm lange stukjes.

Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges 1 minuut.

Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden.

Giet de sojasaus erover en roerbak weer 30 seconden.

Verhit de sesamzaadjes in een apart pannetje en rooster ze lichtbruin.

Neem ze van het vuur en strooi ze over de asperges.

Serveer de asperges direct.