Home > Recepten

Risotto met groene asperges

500 gr groene asperges

60 gr zachte geitenkaas of geraspte belegen Goudse kaas

100 gr Mascarpone of crème fraîche

zout, peper

10 gr boter

3 lente-uitjes

400 gr risottorijst

± 1 liter groentebouillon (of 8 dl bouillon en 2 dl witte wijn Soave)

2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil het onderste gedeelte van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 2-3 cm lengte.

Kook de asperges met wat zout in een stoompan beetgaar.

Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges.

Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of crème fraîche door de aspergepuree.

Smelt de boter.

Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken, hak het witte gedeelte fijn en bak beide in de hete boter glazig.

Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed, zodat alles even door de boter wordt gehaald.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, steeds zoveel tegelijk dat de rijst net onder staat.

Kook de rijst onder voortdurend roeren onafgedekt in ± 20 minuten gaar.

Roer er de aspergepuree en op het laatst - heel voorzichtig - ook de aspergepunten door.

Garneer het gerecht met de pijnboompitten.