Home > Recepten

Tijgerbrood met eiersalade en groene asperges

2 (scharrel)eieren

6 groene asperges

zout

2 reepjes rode paprika

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel crème fraîche

1/2 eetlepel dille

peper

2 sneetjes tijgerbrood

2 theelepels boter
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Salades
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de eieren in ± 10 minuten hard.

Snijd intussen de bovenste 10 cm van de asperges af (de rest wordt niet gebruikt).

Kook de asperges in weinig water en zout in ± 15 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.

Dompel de paprikareepjes ± 1 minuut in kokend water.

Spoel de eieren onder koud water af, pel ze, prak ze fijn en meng er de mayonaise, de crème fraîche en de dille door.

Breng op smaak met wat zout en peper (= eiersalade).

Besmeer het brood met boter en verdeel de eiersalade over het brood.

Knoop de paprikareepjes elk om 3 aspergepunten, zodat bundeltjes ontstaan.

Leg de bundeltjes op de eiersalade.