Home > Recepten

Garnalensaus 4

25 gram gedroogde garnalen

1 theelepel garnalenpasta (trassi)

4 teentjes knoflook, schoongemaakt

2 theelepels sambal oelek

2 eetlepels rietsuiker

1/2 deciliter water

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel lichte sojasaus
  • Omschrijving recept: Sausjes; Garnalengerechten
  • Bron: Frank Hanssen

Bereiding

Week de garnalen 15 minuten in ruim kokend water. Laat de garnalen uitlekken, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze nogmaals uitlekken. Verpak de garnalenpasta in een velletje aluminiumfolie en rooster dit 5 minuten onder de ovengrill. Doe de uitgelekte garnalen, de geroosterde garnalenpasta en alle overige ingredienten in de mengkom van een foodprocessor en laat de moter 20 seconden draaien tot een gebonden saus is ontstaan. Zet de garnalensaus bij een Thaise maaltijd als smaakmaker op tafel.