Home > Recepten

Selderijschijven, gepaneerde

1200 g knolselderij

zout, peper

citroensap van 1/2 citroen

bloem

2 eieren

paneermeel

boter of margarine
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Johannes D.H. Beekhuizen

Bereiding

De selderijknollen goed boenen, en onder water ca. 1 uur koken. Daarna schillen en in 1/2 cm dikke schijven snijden.

Kruiden met zout, peper en citroensap en ca. 10 minuten laten trekken.

Daarna in achtereenvolgens bloem, losgeroerd ei en paneermeel paneren en in hete boter of margarine goudbruin bakken.

Op een voorverwarmde schaal opdienen, versierd met wat reepjes ingelegde paprika.

Serveren met tomatensaus en gekookte aardappels of met rémouladesaus en aardappelpuree.



-End Recipe Export- Geprobeerd en goedgekeurd door Tân en Hans