Knolselderij als groente |
|
1 selderijknol van gemiddelde grootte 1 thl strooiaroma 30 g boter 125 ml zure room of Bulgaarse yoghurt 1 ui 1 gl droge witte wijn 4..5 dunne plakken spek of ham peterselie NB: thl = theelepel = 5 ml gl = glaasje |
|
BereidingSnijd de selderijknol in vingerdikke plakken en schil deze. Leg deze plakken in hun geheel of in vieren gedeeld met de in dunne ringen gesnedenui in een beboterde vuurvaste schotel. Bedek elke laag met een plak spek of ham, met daarover wat aroma gestrooid. Tenslotte met de witte wijn en de zure room begieten. Laat de knolselderij in 35 minuten in een matig warme oven (180%C) gaar worden. Bestrooi de knolselderij met fijngehakte peterselie. Geef hierbij aardappelpuree en groene sla. -End Recipe Export- Geprobeerd en goedgekeurd door Tân en Hans |
Home > Recepten