Knolselderij au gratin |
|
500 g knolselderij koud water een paar druppels witte moutazijn -of- citroensap water zout citroensap 40 g boter 3..4 el zacht broodkruim NB: el = eetlepel = 15 ml |
|
BereidingSnijd de knolselderij in plakken van 1/2 cm. Schil ze, halveer ze en leg ze meteen in koud water waaraan een paar druppels witte moutazijn of citroensap zijn toegevoegd. Giet ze af en kook ze in een bodempje lichtgezouten water waaraan een scheutje citroensap is toegevoegd in 12 minuten bijna gaar.Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Smelt de boter. Pak de knolselderij stijf in een vuurvaste schotel, bestrijk iedere laag met wat boter. Strooi er tenslotte het broodkruim en de overgebleven boter op. Bak de schotel 30 minuten bovenin een matig warme (180%C) oven. -End Recipe Export- Geprobeerd en goedgekeurd door Tân en Hans |
Home > Recepten