Home > Recepten

Céleri-rave sauté (knolselderij chips)

knolselderij

boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Johannes D.H. Beekhuizen

Bereiding

Schil een dag van te voren een mooie knolselderij en kook hem in zijn geheel 20..30 minuten. Prik er in met een vleespen of een stopnaald om te controleren of hij net zacht is. Laat hem afkoelen.

Snijd hem de volgende dag in chips van 1/2 cm of dobbelsteentjes. Bak deze zachtjes in wat boter tot ze mooi goudgeel zijn.

Als de knolselderij gegeten wordt bij geroosterd vlees of pluimvee, voeg dan 2..3 eetlepel van de jus toe en roer dit voorzichtig door de knolselderij

Breng anders de chips over in een vuurvaste schotel, strooi er 100 gram geraspte Gruyère kaas over en zet de schotel een paar minuten onder een hete grill.



-End Recipe Export- Geprobeerd en goedgekeurd door Tân en Hans