Home > Recepten

Céleri Sicilienne (knolselderijsalade Siciliaans)

knolselderij

azij of citroensap

artisjok (evenveel als de knolselderij)

rode appel

tomaat

olijf-citroensapdressing
  • Omschrijving recept: Salades; Italiaans (Sicilië)
  • Bron: Johannes D.H. Beekhuizen

Bereiding

Snijd knolselderij in luciferdunne reepjes en leg die meteen in een pan

water aangezuurd met wat azijn of citroensap. Breng een andere pan met

aangezuurd water aan de kook. Giet de knolselderij af en breng ze over in

de pan met kokend water. Laat het water weer goed aan de kook komen en giet

dan de hele inhoud over in een grote vergiet die in de gootsteen staat.

Spoel de knolselderij af met koud water uit de kraan en laat de reepjes op

een schone doek drogen. Meng gelijke delen knolselderijreepjes met in

dobbelsteentjes gesneden gare artichok bodems, in plakken gesneden rode

appel en in plakken gesneden tomaat. Maak de salade af met een

olie-citroensap dressing.



-End Recipe Export- Geprobeerd en goedgekeurd door Tân en Hans