Home > Recepten

Koeienuier, gebraden

gekookte koeienuier

1/4 pond niervet

witbrood

1/2 kan room

citroenschillen

kleine rozijnen

suiker

foelie

4-5 eieren
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Maria Haezebroek - De Hedendaagsche Kookkunst

Bereiding

Gekookte koe-uijer wordt op eene rasp gewreven, een vierde pond nierenvet klein gesneden, beide met geweekt en weder uitgeperst wittebrood en omtrent een halve kan room onder elkander geroerd; voorts voegt men er citroenschillen, kleine razijnen, suiker en foelie bij en mengt er omtrent vier of vijf eijeren onder. Nu maakt men om eenen schotel heen eenen rand van deeg, bestrijkt den schotel inwendig met boter, doet er de toebereide spijs in en braadt het in een' braadovern. Met moet er echter een papier over leggen, opdat het gebraad van boven niet te bruin worde.