Home > Recepten

Paddestoelensoep

250 gr paddestoelen,

1 l. water of bouillon,

2-3 eetl. boter,

3 eetl. bloem,

zout.



Naar smaak toevoegen:

room,

peterselie,

citroensap,

witte wijn,

rode wijn,

ui,

knoflook,

enz.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: H von Cube - Lof der Paddestoelen

Bereiding

Paddestoelensoep:



De paddestoelen in stukjes snijden, in de boter eventueel tezamen met gehakte ui aanfruiten, water of bouillon toevoegen en goed doorkoken. Na minstens een half uur kooktijd zeven; met de bloem een blanke of donkere roux maken en verdunnen met kookvocht, eventueel kruiden en nogmaals goed doorkoken.

Als men stukjes paddestoelen in de soep wil geven, moet men ze na vijf of tien minuten koken eruit halen en in de soep strooien als ze klaar is, anders worden ze hard.