Ikan panggang bawal djawa |
|
500 gr platvis, schoongemaakt en ontveld 2 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine suiker 1 teen knoflook, geplet 1 eetl. water 15 gr. boter, gesmolten 5 verse rode chilipepers, in dunne plakjes gesneden 1 eetl. citroensap |
|
BereidingMeng de helft van de sojasaus en de helft van de suiker met de knoflook en het water. Laat de vis ongeveer 1 uur in dit mengsel marineren. Rooster hem aan beide kanten op een heel laag vuur en bedruiop hem tijdens het roosteren met het restant van de marinade. (U kunt dit onder een ovengrill doen maar op een houtskoolvuur krijgt u een verfijnder resultaat) Neem de vis, als hij mals is, na ongeveer 15 tot 20 minuten in totaal, van het rooster en leg hem op een verwarmde schaal. Giet de gesmolten boter eroverheen en besprenkel het geheel vervolgens met het laatste kruidenmengsel, bereid van de in plakjes gesneden chilipepers, de overgebleven sojasaus en suiker, en het citroensap. |
Home > Recepten