Home > Recepten

Zalm geconfijt in kruidenolie

500 gram zalmfilet met vel

sap van ¼ citron vert

1 dl. paddestoelenolie

3 eetlepels persilladekruiden

1 eetlepel provençaalse kruiden

3 knoflooktenen, gesnipperd

zeezout, niet teveel want de persillade bevat ook zout.

extra virgine olijfolie

rucola
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Voorgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Tonny Leeflang-Wondergem

Bereiding

Als er gasten zijn heb ik graag zoveel mogelijk gerechten die zonder smaakverlies wat eerder kunnen worden klaargemaakt of gedeeltelijk voorbereid, dit zalmrecept was erg lekker. Groet, Tonny.



Leg de zalmfilet in een diepe ovenschaal, velkant naar beneden, en verdeel hierover, gelijkmatig, alle ingredienten, giet er zoveel olie op dat de zalm ruim onder staat.

Laat de zalm in, een oven van 45° C. in ca. 1 uur (afhankelijk van de dikte van de filet)garen en in de olie afkoelen.

Presentatie: de zalm laten uitlekken, vel verwijderen, in plakken van ca. ½ cm.dik snijden en verdelen over 4 borden, garneren met wat blaadjes rucola.

Notities

De zalm is onder olie enkele dagen in de koelkast houdbaar.

Geef er bijv. een mierikswortel- of wasabi-dressing bij of besprenkel de zalm met koriander/rucola-olie (zie recept)