Home > Recepten

Carnitas

2 kg. Varkens vlees aan een stuk of gesneden in grote 3-4 cm. stukken

1.5 liter kippen bouillon (mag van bouillon tabletten en water)

1 grote ui in vieren gesneden

1 eetl. gemalen komijn

1 eetl. koriander

2 theel. gedroogde oregano

4 pepertjes (gedroogd of uit een blikje

2 laurier bladen

water

zout (pas op dat de bouillon niet te zout is, anders voeg zout later toe aan het vlees.



Erbij: guacamole

tortilla's

salsa

zwarte boontjes (zie spiced black beans)

event. Spaanse rijst
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Mexicaans
  • Bron: Conny

Bereiding

Doe in een grote pan alle ingredienten. (Het is net of je een grote pan soep kookt) Voeg zoveel water toe zodat het vlees net onder staat. Doe een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook, draai de hittebron laag en laat de hele “soep” lekker gaar worden (2-3) uur. Gaat prima als je een snelkookpan hebt, dan duurt het maar op zijn hoogst 30 min….

Het vlees moet zo gaar zijn, dat je het makkelijk met een paar vorken uit elkaaar trekt.

Haal met een schuimspaan de kruiden en ui uit het kookvocht en giet het kooknat van het vlees en bewaar het kookvocht voor later en/of een pan erwtensoep. ? Doe voorzichtig wat kooknat weer op de schaal met vlees, zodat het vlees niet uitdroogt. *



*Dit kan in de ochtend al klaargemaakt worden want het vlees wordt later

weer in de oven verhit. In dat geval zal de grill tijd iets langer zijn

dan 5-10 minuten….



Ongeveer 20 min. voor het opdienen van de carnita’s leg het vlees (zonder kooknat) op een ovenschaal of braadslede. Trek het vlees wat uit elkaar zodat het net draadjes vlees stukjes wordt.

Schuif de braadslede onder de grill zodat het vlees een knapperig korstje krijgt, je kunt onderwijl af en toe wat kooknat aan het vlees toevoegen terwijl het in de oven staat. Ong. 5-10 min. Zorg dat het vlees niet uitdroogt.

Serveer het vlees, met kleine warme tortilla’s, guacomole, salsa, en

zwarte boontjes (recept volgt).

En eventueel wat Spaanse rijst…

Eetwijze: Je neemt een stuk van de tortilla (je hoort het af te scheuren) en leg op dat stukje een stukje vlees,, en eet de rest van de condiments apart erbij, of neem de hele tortilla en leg een paar stukjes vlees op de tortilla, doe wat guacomole en salsa erop en rol het hele gevalletje als een flensje op. HEERLIJK…. Of vouw het als een envelopje in elkaar en je kunt het dan zo uit het vuistje eten….