Home > Recepten

Vlierbloesemchampagne

2,5 liter water

8 tot 13 vlierbloesemschermen

250 gram suiker

1 citroen
  • Omschrijving recept: Drankjes zonder alcohol
  • Bron: Mirny

Bereiding

P.S. De vlierbloesemchampagne heeft mijn voorkeur, die heb ik vorig jaar gewoon in een lege colafles gemaakt van 1,5 liter en vorige week de laatste druppel ervan opgedronken. In de koelkast kan je hem heel lang bevwaren.



Zet de bloesems met een halve in schijfjes gesneden citroen 24 te weken in het water en zeef er de bloemen dan uit.



Filter ze daarna door een kaasdoek en voeg de suiker en een uitgeperste citroen toe. Roer goed tot de suiker is opgelost.



Laat dit nog eens 24 uur staan en dan kun je hem lekker gekoeld drinken, omdat het dan wat gegist is.



Je kunt deze drank ook pas gaan drinken na 3 tot 4 weken, omdat er dan zoveel koolzuur is ontwikkeld dat hij prikkelend is als champagne.