Apple Curd |
|
750 g appels 175 g boter of margarine 500 g kristalsuiker 6 grote eieren eventueel kaneel of gemberpoeder Kan ook met aardbei, gebruik dan ook sinaasappelsap of citroensap |
|
Bereiding750g (zure) appels: schillen, klokhuis verwijderen, en in stukjes snijden. Met hééél weinig water zacht koken. Goed roeren (mogen bijna geen stukjes meer zichtbaar zijn), of zeven. In een kom doen, de boter de suiker en de eieren toevoegen. Alles goed door elkaar mengen. Alles au bain marie zachtjes verwarmen. Het mengsel steeds zachtjes roeren totdat het mooi dik is. De schoongemaakte potjes vullen.Met de suiker misschien wat gemalen kaneel, gemberpoeder..., toevoegen. Oh ja, en met aardbeien kan het ook (niet van tevoren koken, gewoon met 'n vork moes van maken met wat sinaasappel- of citroensap)! Groetjes, Christiane R'dam |
Home > Recepten