Home > Recepten

Doughnuts 3 van Lida uit de BBM

2 maatjes bruggemangist (ongeveer 8 gram)

70 gram suiker + 2 zakjes vanillesuiker

500 bloem

40 gram roomboter

200 melk

2 ei

1,5 maatje zout (ongeveer 2 theelepeltjes)
  • Omschrijving recept: Gebak; Broodmachinerecepten
  • Bron: Lida (GG)

Bereiding

Alles koud bij elkaar.



Ik heb het deeg op pizzadeeg laten draaien (10 kneden, 10 rusten, 10 kneden, 10 rusten + nog 50 minuten laten rijzen in die bbm) uitgerold, uitgestoken (15 stuks) Ik heb uitgestoken met een plastic koekbus van 10 cm doorsnee en toen met de appelboor een gaatje gemaakt en dat wat uitgerekt, toen weer rijzen: 50 min.

Het deeg leek eerst te droog en later leek het te slap, maar het was precies goed.

Gefrituurd, ik weet niet op hoe heet, want ik doe dat gewoon in een pan, in het begin ging het toch nog te hard, maar de volgenden waren goed.

Toch vind ik het meer naar oliebollen smaken dan naar doughnuts, gelukkig lusten we ook oliebollen :-)))

Met jam werden ze nog lekkerder ;-)