Home > Recepten

Eieren verven

- Roze - Hei

- Bleekrood: Verse bieten of veenbessen, bevroren frambozen

- Rood - Rode uienschillen, meekrapwortel, cayenne

- Rood-violet paars/rood - grapefruitsap, rode frambozen

- Oranje: -Gele uienschillen, paprika

- Lichtgeel: -Sinaasappel of citroenschillen, worteleinden, selleriezaad of komijn

- Geel: -Kurkuma, worteltjes, fenegriek, wit frapefruitsap

- Groen: wortelgroen, varens

- Bleekgroen: -Spinazieblaadjes

- Goudgroen: -Golden Delicious appelschillen

- Blauw: Ingemaakte bosbessen of rode koolbladeren, bosbessen, rode kool, zwarte frambozen (bramen)

- Blauw-violet: zwarte bessen, bietensap, moerbeibessen

- Beige-bruin: -Sterk gezette koffie





Verder:

azijn

eieren
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Bron: Cerridwynn

Bereiding

Verf je paaseieren op een natuurlijke manier!



Waarom zou je deze Pasen je eieren niet verven met de verf van de natuur zelf? Het is mogelijk om een groot aantal kleuren te maken van natuurlijke ingredienten die in bijna elke keuken gevonden kunnen worden.



Bleekrood: Verse bieten of veenbessen, bevroren frambozen

Oranje: -Gele uienschillen

Lichtgeel: -Sinaasappel of citroenschillen, worteleinden, selleriezaad of komijn

Geel: -Kurkuma

Bleekgroen: -Spinazieblaadjes

Goudgroen: -Golden Delicious appelschillen

Blauw: Ingemaakte bosbessen of rode koolbladeren

Beige-bruin: -Sterk gezette koffie



Om op de perfecte manier Paaseieren natuurlijk te verven, doe je het volgende:

1. Leg de eieren in een enkele laag in een pan. Giet water in de pan tot de eieren bedekt zijn.

2. Voeg ongeveer een theelepel azijn toe

3. Voeg de natuurlijke verfstof toe in de kleur die je wenst. ( Hoe meer eieren je tegelijk verft, hoe meer verf je nodig hebt)

4. Breng het water aan de kook, zet het vuur dan lager en laat 15 minuten koken.

5. Verwijder de substantie die je hebt gebruikt voor het verven. Leg de eieren in een kom.



Als je een donkerdere kleur wenst, laat ze bedekt staan met de verf gedurende 24 uur in de koelkast.



Gewenste kleur: - Kruiden:



Geel - worteltjes, kurkuma, fenegriek, wit grapefruitsap

Oranje - Uienschillen, paprika

Rood - Rode uienschillen, meekrapwortel, cayenne

Rood-violet paars/rood - grapefruitsap, rode frambozen

Groen - Wortelgroen, varen

Blauw - Bosbessen, rode kool, zwarte frambozen (bramen)

Blauw-violet - Zwarte bessen, bietensap, moerbeibessen

Roze - Hei