Home > Recepten

Frittata with wild leaves

1.5 kg wilde (en andere) groenten: paardebloemblad, zuring, wilde chicorei, herik, rucola, bernagieblad, snijbiet, munt en oregano)

1/2 ciabatta, bodemkorst weggesneden, in 3 of 4 stukken getrokken

300 ml melk

zeezout en vers gemalen zwarte peper

150 g vers geraspte Parmesaan

8 grote, biologisch gekweekte eieren

2 gepelde knoflookteentjes

olijfolie.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: AnneTanne

Bereiding

ik kocht afgelopen week een CD met Renaissance muziek, dat eigenlijk vervat zat in een boekje: "Food, Wine & Song". En daarin stonden ook heel wat (aan de huidige tijd en smaak aangepaste) recepten uit die periode.

Eén ervan vertaal ik hier even:







Verwarm de oven voor op 230° C, gasstand 8.

Week de ciabatta 20min in de melk, knijp uit en hak fijn.



Breng in een grote pan wat water aan de kook, voeg wat zout toe, de knoflook en de bladgroenten. Kook gedurende 5 minuten, laat uitlekken en kijp er al het water uit. Hak fijn met een wiegmes (dat wordt in het Engels blijkbaar een 'Mezzaluna" genoemd), meng met het gehakte brood en breng op smaak met zout, peper en de helft van de parmezaan..



Breek de eieren in een kom, breng op smaak en klop ze. Meng het groentenmengsel eronder. Vet twee ovenschotels in met wat olijfolie, en giet in elk ook de helft van het mengsel. Zet ze in de oven.

Op het ogenblik dat het mengsel begint te stollen strooi je er de rest van de kaas over, en druppel je er nog wat olijfolie op.

Laat in de oven tot het oppervlakte lichtjes bruin ziet.

Dien warm op.