Home > Recepten

Paardebloemenwijn

Paardenbloemen 3.4 liter

Suiker 1360 gram.

Sinaasappel 1

Gemberwortel 1 stuk

Citroen 1

Citroenzuur 7 gram.

Tannine 1.75 gram.

Gist en gistvoedingszout

Campdentabletten (sulfiet)

Anti-pectine enzym
  • Omschrijving recept: Drankjes met alcohol
  • Bron: Charalotya Kepel

Bereiding

Was de bloemen en laat ze uitlekken. Doe de bloemen in een emmer en giet er 4.5 liter kokend water over. Dek de emmer af en laat hem drie dagen staan dagelijks even doorroeren. Schil de citroen en de sinaasappel, pers het sap eruit en kneus de gemberwortel. Pers de bloemen grondig uit, doe het sap in een pan, voeg nu het citroensap plus de schil en de gemberwortel toe. Doe het citroenzuur, de tannine en de suiker erbij en breng het geheel aan de kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Half uurtje zachtjes laten koken en terug gieten in de emmer Af laten koelen, antipectine-enzym toevoegen, afdekken en op een warme plaats zetten. Voeg na 24 uur gist plus gistvoedingszout toe, sluit de fles af met een waterslot. Na 6 dagen zeven en in een schone fles doen, een fijngemaakt sulfiettabletje toevoegen en de fles afsluiten met een spon. Gedurende het eerste halfjaar iedere twee maanden overhevelen, daarna alleen bij droesemvorming. Zodra de wijn helder is kan deze gebotteld worden.