Home > Recepten

Horenso no gomayogoshi (spinazie met sesamdressing

750 gram Spinazie (verse)

2 eetlepels Tahin

2 theelepels Miso

1 eetlepel Sojasaus (Japanse ongesui

2 theelepels Mirin
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Japans
  • Bron: Leo (Receptenlijst)

Bereiding

In de Japanse keuken is de functie van groentegerechten tweeledig. Ze dienen om de schoonheid van het hoofdgerecht te verhogen en de sfeer van het seizoen weer te geven.



Voorbereiding (5 min.)

Was de spinazie in ruim water en laat de spinazie goed uitlekken. Verwijder de grove stelen. Doe de spinazie met aanhangend water over in een pan.



Bereiding (15 min.)

Laat de spinazie op matig hoog vuur slinken. Schep de spinazie regelmatig om. Doe de spinazie over in een vergiet. Spoel de spinazie snel af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat de spinazie goed uitlekken en druk met de houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Roer in de schaal de tahin met de miso, de sojasaus en de rijstwijn tot een dressing. Schep de spinazie door de dressing. Schep de spinazie met de dressing in de kleine kommetjes en serveer de spinazie bij het hoofdgerecht.



Extra



Tahin is sesampasta die bij de toko te verkrijgen is en miso is sojabonenpasta (ook bij de toko verkrijgbaar) waarbij de rode miso sterker van smaak is dan de gele. In plaats van mirin (kookrijstwijn) kunt u ook sherry (eventueel met wat suiker) nemen.

Benodigdheden

een vergiet, een pan, een houten lepel, een schaal en kleine kommetjes.