Home > Recepten

Soep van wortelloof

125 g wortelloof (van een halve bos jonge wortels)

2 aardappels

1 ui

2 groentenbouillonblokjes

klontje boter

1 liter water

zeezout

versgemalen peper

nootmuskaat

teentje knoflook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: smulweb

Bereiding

Voorbereiding: wortelloof wassen, dikke steeltjes verwijderen en heel fijnsnijden; aardappels schillen en in blokjes snijden; ui snipperen



Bereidingswijze: Verwarm de boter in een soeppan, bak de ui, het wortelloof en de aardappelen even in de boter. Boeg een liter water toe en laat het geheel 30 tot 40 min. trekken op een laag vuur. Voeg op het laatst de bouillonblokjes, zeezout, versgemalen peper en nootmuskaat toe. Doe er ook een uitgeperst teentje knoflook bij.



Serveertips: Herlijk met brood als hoofdgerecht! Met een soepstengel is dit een voorgerecht voor 4 personen.