Soep van wortelloof |
|
125 g wortelloof (van een halve bos jonge wortels) 2 aardappels 1 ui 2 groentenbouillonblokjes klontje boter 1 liter water zeezout versgemalen peper nootmuskaat teentje knoflook |
|
BereidingVoorbereiding: wortelloof wassen, dikke steeltjes verwijderen en heel fijnsnijden; aardappels schillen en in blokjes snijden; ui snipperenBereidingswijze: Verwarm de boter in een soeppan, bak de ui, het wortelloof en de aardappelen even in de boter. Boeg een liter water toe en laat het geheel 30 tot 40 min. trekken op een laag vuur. Voeg op het laatst de bouillonblokjes, zeezout, versgemalen peper en nootmuskaat toe. Doe er ook een uitgeperst teentje knoflook bij. Serveertips: Herlijk met brood als hoofdgerecht! Met een soepstengel is dit een voorgerecht voor 4 personen. |
Home > Recepten