Home > Recepten

Komkommerbavarois met zalm en kaviaar

wat Sevrugakaviaar

1 Komkommer

4 gram Gelatinepoeder

23 gram Dille (verse)

1.8 deciliter Room

0.5 deciliter Wijn (witte)

0.1 deciliter Dilleazijn

0.2 deciliter Water



wat Zalm (gerookte)

wat Sla

1 mespunt Vetsin

wat Peper

wat Zout
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Visgerechten
  • Bereidingstijd: 22 min.voorber., 1 etm. opstijven, 5 min.bereiden
  • Bron: Leo (Receptenlijst)

Bereiding

De beste kaviaar is de lichtgezouten kuit van de steur. 'Rode kaviaar' is de kuit van de Keta-zalm. Hij is goedkoper en vaak zouter dan steurkaviaar. De verschillende soorten kaviaar worden genoemd naar de steur soort waarvan kaviaar afkomstig is.



een dunschiller, een keukenmachine, een doek, een pannetje, een spatel, en een puddingvorm.



Voorbereiding (22 min.)



Voor de gelei de schillen en pitten van de komkommer in de keukenmachine pureren, daarna door een doek passeren. Hierin de poedergelatine oplossen, passeren en een dunne spiegel van dit mengsel in de gewenste vorm gieten en af laten koelen. Voor de bavarois de geschilde en ontpitte komkommer pureren in de keukenmachine en in de koelkast koud zetten. De wijn met een klein beetje dille en de peper op een zacht vuurtje laten trekken, daarna passeren en de rest van gelatine hierin oplossen. Dit mengen met de komkommerpuree. Als dit mengsel lobbig begint te worden van de gelatine, de geslagen room erdoor spatelen.



Bereiding (24 uur 5 min.)



Het geheel goed op smaak brengen met peper en zout en daarna in de vorm op de spiegel van gelei storten. De bavarois verder op laten stijven in de koelkast. Het beste kunt u deze bavarois een dag van tevoren maken.

Voor de dressing de rest van de dille met het water in de keukenmachine fijn maken, de olie, en als laatste de azijn toevoegen. (Als u de azijn als laatste toevoegt, blijft de kleur mooi groen) De dressing op smaak afmaken met zout, peper en de ve-tsin. De bavarois in het door u gewenste model snijden, in het midden van het bord leggen, daar omheen enkele rolletjes gerookte zalm toefjes sla met daar tussen de dilledressing. Op de bavarois doet u wat sevruga kaviaar.



Extra

Per persoon heeft u een kwart deciliter van de zelfgemaakte (gepasseerde) komkommergelei nodig.

Notities

Wijntip: een goede, droge, middelzware, witte wijn